Venter svakere januareffekt i boligmarkedet

 
Venter svakere januareffekt i boligmarkedetBildet: NBBL venter ingen pangstart for boligmarkedet i januar: Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.
Boligmarkedsbarometeret faller for sjette måned på rad, fra 9,5 i desember til 8,2 i januar.

– Barometeret tilsier at det neppe blir en like sterk januarmåned som vi er vant til, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Blant de 1.000 spurte i NBBLs månedlige undersøkelse tror 59 prosent på stigende boligpriser det neste året. Kun åtte prosent tror på boligprisfall. Resterende respondenter tror enten på uendrede boligpriser eller har ingen formening. Samtidig forventer hele 86 prosent av respondentene høyere boliglånsrente det neste året.

 – Svarene i undersøkelsen vitner om et boligmarked i god balanse mellom tilbud og etterspørsel. Både boliglånsforskriften og renteoppgangen har allerede lagt en demper på prisveksten, en trend som vil fortsette gjennom året. Effekten av renteoppgangen balanseres samtidig av en generelt god utvikling i norsk økonomi. Til tross for høye smittetall har ikke omikron påvirket økonomien i like stor grad som fryktet. Etterhvert som myndighetene letter på tiltakene vil også aktiviteten i økonomien ta seg opp. Dette understøttes i undersøkelsen hvor kun fem prosent oppgir at de frykter å miste jobben det neste året, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave