Verdens nordligste BREEAM Outstandig-bygg?

 
Verdens nordligste BREEAM Outstandig-bygg?Illustrasjon: Hamperokken AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Consto og Siva har inngått kontrakt om bygging av Siva Innovasjonssenter Tromsø.

Partene har ambisjoner om at det blir verdens nordligste bygg med BREAAM Outstandig-sertifisering.

- Over år har vi i Consto opparbeidet oss kompetanse innenfor BREEAM gjennom flere prosjekter med høyt sertifiseringsnivå, men det holder ikke lenger å kopiere gårsdagens prosjekter. Med dette prosjektet går vi hakket videre og vil ta bærekraftige valg og velge innovative løsninger, sier Roy Heggelund, prosjektleder i Consto Nord.

- Vi trenger ikke bare en bærekraftig strategi, vi trenger også handling. Det nye byggetrinnet på Siva Innovasjonssenter Tromsø er et eksempel på hvordan Siva utfordrer og samarbeider med bransjen for å bane vei mot morgendagens løsninger, sier Lise B. Aalberg, eiendomsdirektør i Siva.

Illustrasjon: Hamperokken AS

Tre bygg utgjør i dag Siva Innovasjonssenter Tromsø, også kalt for Forskningsparken. Dette fjerde bygget vil romme 13 000 kvadratmeter med kontorlokaler, som skal driftes av Sivas partner Norinnova. I tillegg til de 13 000 kvadratmeterne som skal bygges i første omgang, er det en opsjon for ytterligere 4 000 kvadratmeter. Byggestart blir i starten av 2023, og med ferdigstillelse i 2024. Byggestart blir i starten av 2023, og med ferdigstillelse i 2024. Kontraktssummen er på MNOK 318 ekskl. mva.

Partene Consto Nord og Siva har allerede startet samarbeidet om å realisere det nordligste bygget med BREEAM Outstanding-sertifisering. Dette er det høyeste nivået i sertifiseringsordningen, der det må svares på alle krav til bærekraft, fra ytre miljø til sosiale forhold og økonomi.
- Det innebærer at vi også tenker innovasjon. Nye innovative løsninger som ikke ennå er i bruk, samt gjenbruk og sirkularitet, vil bli vurdert. I tillegg tar vi sikte på stor grad av brukerinvolvering, sier Roy Heggelund.

- Siva har lang erfaring med Consto nord, og vet at Consto nord har den riktige innstillingen og kompetansen for å realisere Sivas ambisjoner om et bærekraftig bygg for bærekraftige virksomheter i nord. Siva Innovasjonssenter i Tromsø vil bli et eksempel på dette, sier Lise B. Aalberg.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave