Vi må ha lys i butikkvinduene, ikke gråpapir!

 
Vi må ha lys i butikkvinduene, ikke gråpapir!Illustrasjonsbilde: Getty Images
KRONIKK: - Dugnaden som politikerne har bedt nasjonen om å delta på er langt fra over, det er fortsatt behov for dugnad. Nå appellerer vi til politikerne i Rådhuset om å bidra.

Av Frode Rønne Malmo, Konseptsjef bygulv, Aspelin Ramm og Kenneth Olsen, Eiendomssjef bygulv, Selvaag Eiendom

Det er gledelig å se at Oslo sakte våkner til liv igjen etter å nærmest har fremstått som en spøkelsesby i det siste. Covid-19 har berørt oss alle, og når byen åpner opp er det et preget næringsliv som må få hjulene i gang. Butikker og serveringssteder har kommet seg gjennom nedetiden ved hjelp av offentlig støtteordninger, eller ulike løsninger med sine respektive gårdeiere. Vi applauderer hvor løsningsorienterte mange har vært.

Selv om myndighetene letter på restriksjonene, går mange likevel en usikker tid i møte. Vi er i en situasjon hvor vi dessverre kommer til å se mer gråpapir i butikkvinduene. Enkelte områder kan oppleves som utrygge nå lokaler blir stående tomme. De må raskt tas i bruk igjen.

Der lysene er tent, der er det liv. Skal sentrum ha sjans til å overleve må vi bruke de arealene vi har, men kommunen må være med. Det vi trenger er en rask omstilling for å få til bruksendring. Det finnes mange eksempler hvor gårdeiere jobber med bruksendring, men behandlingstiden er lang, og regelverket så strengt at det er billigere å la det stå tomt. Resultatet er gråpapir.

La oss bruke denne restarten til noe positivt og la oss se muligheter fremfor begrensinger. Er det noen som er gode til nettopp dette, så er det gründere. For midt oppe i denne spesielle situasjonen er det mange som nettopp ser muligheter, der det plutselig er blitt en åpning i markedet. Som oftest faller de inn i gruppen uten økonomiske sikkerhet til å inngå lange avtaler. Det krever at vi som gårdeiere også er løsningsorienterte.

Det samme må kommunen være, slik at denne muligheten ikke drukner i byråkratiet. Vi ber Oslos politikere om å bidra med de nødvendige næringspolitiske virkemidlene for å restarte byen vår.

Vi opplever at den politiske viljen finnes, men nå trengs den politiske handlekraften.

 

 
 
 
 

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Mest leste

    Siste papirutgave