- Vi trenger bare tre

 
- Vi trenger bare treFra åpningen av Hunton Fiber AS sin nye fabrikk for trefiberisolasjon i 2019.
I 2019 økte Huntons salg av trefiberisolasjon med 70 prosent, og målet i år er vekst på ytterligere 50 prosent.

- Dette vil skape flere arbeidsplasser for den bærekraftige industrien i Innlandet. Om Hunton tar så lite som tre prosent av det nordiske isolasjonsmarkedet, går produksjonen på Gjøvik for fullt. Det er en interessant tanke at om vi vinner tre prosent av isolasjonsmarkedet, kan vi kjøre inntil seks skift og full produksjon på den nye fabrikken på Gjøvik, sier administrerende direktør, Arne Jebsen i Hunton Fiber AS, i en pressemelding.

Selverklært treskalle
– Det gir nye arbeidsplasser, og perspektivene fyller oss med motivasjon for å øke utbredelsen av våre løsninger over hele Norden, fortsetter han.

Jebsen har vært selverklært treskalle i mange år, og er glad for at markedet nå har begynt å dreie mot mer bærekraftige byggematerialer basert på tre og trefiber.

- Vi håper naturligvis på drahjelp fra våre partnere i varehandelen, samt fra byggmestere og forbrukere som deler våre ønsker om bruk av materialer basert på fornybare råvarer – noe som igjen vil legge til rette for mer industri i Norge, fortsetter han.

Huntons fabrikk åpnet vinteren 2019 for å forsyne det nordiske markedet med Nativo isolasjonsplater og innblåst trefiberisolasjon. 

Skal omsette for 250 millioner i Norden
– Vi har snakket om trematerialer i 15 år, men det er først de siste årene at folk virkelig har begynt å lytte.  Det virker som det foregår et paradigmeskifte. Tre og trefiber har gått fra å være nisje til å bli helt vanlig. Ifølge Byggevareindustriens forening var salgsveksten på trematerialer i februar 2020 på 8,5 prosent, mens veksten før øvrige byggevarer var på 3,2 prosent. I april var salget opp 19,1 prosent sammenlignet med 2019. Markedsutviklingen for trefiberisolasjon har vært veldig bra. Vi hadde en volumvekst på 70 prosent i 2019, og målet i år er en ytterligere økning på 50 prosent. Etter første kvartal ligger vi godt foran salgsbudsjettene, sier Jebsen.

Nativo Trefiberisolasjon brukes primært i hus og hytter, og i stadig større grad i skoler, barnehager og landbruksbygg. Målet for salg i Norden er å fylle opp den nye fabrikken på Skjerven, som da tilsvarer en årsomsetning på 250 millioner kroner hvert år. Det skal de klare ved å være et naturlig alternativ til tradisjonell byggeisolasjon.

– Vi må få ut budskapet om at det å isolere med trefiber er et lavterskel-bidrag i samfunnets grønne skifte. Det er fordelaktig for dem som er opptatt av å ta grønne valg, og det har helsemessige fordeler for menneskene som skal oppholde seg i bygningene. Dette er noe særlig de yngre generasjonene er opptatt av, fremhever han.

Totredjedeler eksporteres
Jebsen er særlig stolt av anbefalingseffekten rundt trefiberisolasjonen. De som har prøvd produktene kjøper de igjen, og fremsnakker dem til kjente og kolleger.

- Vi ser at stadig flere byggmestere foretrekker tre og trefiber. Vi tror dette er fordi de ser at det gir gode resultater, og fordi produktene ikke klør og er behagelige å jobbe med, sier Jebsen.

Dette gir også større etterspørsel i byggevarebutikkene, som igjen gjør at flere butikker lagerfører produktene. I Norge selger Hunton like mye innblåst trefiberisolasjon, som isolasjonsplater. Her skal antallet partnere som tilbyr blåseisolasjon mer enn dobles i Norden de neste årene. En tredjedel av isolasjonen selges i Norge, resten eksporteres.

- Særlig Finland og Sverige er store på trefiberisolasjon, og vi har hele tiden hatt et nordisk perspektiv på Nativo-merkevaren. Våre naboland er like opptatt som oss av tre som byggeskikk og som del av bærekraftige løsninger, sier Jebsen.

Samtidig poengterer han at Norden ikke har kommet like langt i bruk av naturlig isolasjon som trefiber, cellulose og hamp som mange sammenlignbare markeder.

- I de største markedene i Europa, med Tyskland som lokomotivet, er naturlig isolasjon på vei mot en markedsandel på ti prosent. Derfor mener vi at det er realistisk å vinne tre prosent i egen region, og håper at vi fortsatt kan nye godt av medvinden vi opplever. Kortere vei til markedet med lokal produksjon gjør det enda mer relevant for de som vil samarbeide om nye innovative konsepter, avslutter Jebsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår