- Vi trenger politisk endringsvilje

 
- Vi trenger politisk endringsviljeAgropolisprosjektet i Mjøndalen legger opp til dyrking av mat mellom husene. - Vi merker en større etterspørsel i bransjen etter bærekraftige bolig- og byggeprosjekter, men det er fortsatt stort potensiale for mer, forteller Arne Reisegg Myklestad i Dark Arkitekter (innfelt). (Ill/Foto: Dark Arkitekter).
- Skal vi oppnå en mer bærekraftig byutvikling trenger vi mer politisk endringsvilje, sier Arne Reisegg Myklestad, daglig leder og partner i Dark Arkitekter, som er med på Agropolis-prosjektet i Mjøndalen.

 - Dark Arkitekter har en visjon om å oppnå merverdi i prosjektene våre. Det er viktig å gi tilbake til samfunnet, noe mer enn det som ble etterspurt i utgangspunktet. Vi ønsker å utvikle byrom som gir større betydning for samfunnet og folks liv og velferd. Dette skapes gjennom humane byrom og grønne omgivelser. Det er forutsetningen i prosjektene vi jobber med, sier Reisegg Myklestad i en pressemelding.

I oktober vil han være en av foredragsholderne på Building Green om «Aktivitet mellom husene» hvor han blant annet forteller om pilotprosjektet Agropolis i Mjøndalen. Første Building Green i Oslo vil finne sted på Gamle Museet fra 17. – 18. oktober.

Matdyrking og biologisk mangfold på toppen av bygninger

Agropolisprosjektet i Mjøndalen er et unikt pilotprosjekt. Planene om opptil 800 boliger og dyrking av mat mellom husene vekker oppsikt. 

Les mer om prosjektet her: Boligprosjekt med egen bonde og bondegård

Samarbeidet mellom Dark Arkitekter, Vestaksen Eiendom, og bonde og grunneier Anund Wigen har som hensikt å oppfordre mennesker til å bli mer interesserte i matproduksjon og øke kompetansen rundt det å utnytte matjord. Agropolis ønsker å gi beboerne mulighet til å dyrke deres egen mat i samarbeid med bonden. Morten Hotvedt, administrerende direktør i Vestaksen Eiendom forklarer at en økt interesse for en bærekraftig livsstil og kortreist mat gjør prosjektet ettertraktet:

 - Det er en økende interesse for en sosial livsstil og et sunt kosthold. Som beboer i Agropolis får man et liv hvor man kommer nærmere røttene. Det gjør noe med verdisettet og forståelsen av matproduksjon. Vi har allerede fått mye oppmerksomhet og henvendelser fra andre. Det viser at det er en økt interesse for en bærekraftig boligutvikling.

Arne Reisegg Myklestad vil presentere flere spennende prosjekter på Building Green som omhandler aktivitet mellom husene og grønne byrom. Han vil gjennomgå fem prinsipper for en vellykket byutvikling.

- Det kan være å aktivere beboere til å dyrke mat selv, skape biologisk mangfold i parker på toppen av bygninger, og oppfordre til å skape flere aktive og grønne byrom.

- Vi merker en større etterspørsel i bransjen etter bærekraftige bolig- og byggeprosjekter, men det er fortsatt stort potensiale for mer, forteller Arne Reisegg Myklestad.

Endringsvilje fra politikere er et viktig tiltak

På Agropolisprosjektet så dyrkes det ikke mat på disse arealene idag. 

 - Det er viktig å få til en aktivisering av disse jordene. Det er fortsatt en skepsis fra politikerne. For å utføre reelle bærekraftige byggeprosjekter i Norge trenger vi faste rammer fra politikerne om at utbyggere oppfyller de intensjoner de lover, sier han.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår