VIDA investerer 100 millioner i tømmertørkere

 
VIDA investerer 100 millioner i tømmertørkereBildet: VIDAs fabrikk i Avesta
Trevareprodusenten VIDA investerer i kanaltørkere fra Valutec, for seks av konsernets sagbruk. Totalt utgjør investeringen over 100 millioner svenske kroner.

Initiativet innebærer at den årlige tørkekapasiteten øker med ca. 400.000 kubikkmeter, mens energiforbruket effektiviseres og tørkekvaliteten økes. 
 
Høy kapasitet og kontinuitet

Tømmertørking er en kvalitetskritisk og energiintensiv del av sagbrukets prosesseringsprosess. Etter hvert som kvalitet og miljøkrav har blitt hevet, har det blitt stadig mer i fokus. 
- Hos VIDA jobber vi hver dag for å redusere karbonavtrykket vårt. De nye kanaltørkerne kombinerer høy kapasitet og kontinuitet, noe som betyr store fordeler når det gjelder energieffektivitet, sier Jonas Axelsson, teknisk sjef i VIDA, i en pressemelding.
 
For Valutec er bestillingen fra VIDA den siste i en lang rekke leveranser til konsernet.

Verdifullt utviklingsarbeid

– Det er en ære at de velger oss igjen, og vi har hatt et veldig godt samarbeid med Vida i mange år, sier Robert Larsson, administrerende direktør i Valutec. 
 – VIDA stiller også høye krav til teknologi og prosess. Det er en viktig del av samarbeidet som bidrar til vårt videre utviklingsarbeid. Det er verdifullt og er helt i tråd med vårt ønske om å øke bruken av bærekraftig produserte treprodukter, sier Larsson.
Vida behandler og leverer treprodukter til fem kontinenter. Produksjonen består hovedsakelig av konstruksjons tømmer som er raffinert på sine tolv moderne sagbruk. 
 
Referanser tilbake til 1927

Den nåværende investeringen inkluderer totalt seks kanaltørkere: FB-kanaltørkere for sagbrukene i Alvesta, Tranemo, Vimmerby og Vislanda, en OTC-kanaltørker for sagbruket i Bruza og VIDAs første TC-kanaltørker for Borgstena. 
–Vi selger for tiden TC-kanaltørkere til markeder rundt om i verden. Gjennombruddet er et resultat av tusenvis av utviklingstimer der vi har studert, evaluert, testet og oppfunnet nytt i alle deler av en type tømmertørker som i sin første form ble brukt allerede i 1927, sier Robert Larsson. 

Stor frihet

Det store teknologiske spranget i den nye generasjonen TC-kanaltørkere er den individuelle kontrollen av temperatur og lufthastighet i forskjellige soner. Integrert simulatorteknologi gir brukeren stor frihet til å velge dimensjoner på tømmeret som skal tørkes, noe som gir optimaliserte prosesser og høy kapasitet.
- VIDA streber etter å alltid ha den nyeste teknologien. Det blir veldig interessant å vurdere hvordan TC-tørketrommelen kan bidra til å effektivisere produksjonen vår, sier Axelsson.
 
Simulatorteknologi

Alle kanaltørkere leveres med Valutecs nye Valmatics 4.0-kontrollsystem. Valmatics 4.0 er det eneste kontrollsystemet som kombinerer simulatorteknologi med adaptiv kontroll og muliggjør optimalisering av kapasitet, kvalitet og energiforbruk samtidig. 
Installasjon og igangkjøring av kanaltørkerne utføres kontinuerlig og alle tørkere vil være i drift i 2022.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår