Viken utlyser plan- og designkonkurranse

 
Viken utlyser plan- og designkonkurranseBildet: Fra planområdet, Sandvika sentrum nord, med kollektivknutepunkt. Foto: Norconsult
AKTUELLE PROSJEKTER: Viken fylkeskommune inviterer til plan- og designkonkurranse for sitt planlagte nye hovedkontor i Sandvika.

Av Bjørn Laberg

Viken fylkeskommune har vedtatt at hovedkontor skal lokaliseres i Sandvika i nytt bygg på Leif Tronstads plass 7. Fylkeskommunen mener plasseringen er strategisk riktig, siden Sandvika er knutepunkt for regionen. En rolle som vil forsterkes ytterligere når Ringeriksbanen kommer.

Prosjektet omfatter i hovedsak kontorarbeidsplasser med tilhørende støttefunksjoner, men det skal også innpasses utadrettet virksomhet, forretninger, servering mv. spesielt på gateplanet. Videre skal det opparbeides gang- / sykkelvei langs tomta mot Rønne elv / Engervannet. 

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Det eksisterende bygget på tomten er fundamentert på peler og består av 3 etasjer over terreng og 1 underetasje. Videre arbeid vil bestå av å kartlegge konstruksjonsprinsipper for nærliggende bygg og prinsipper for nybygg.

• Det planlegges for er ca. 750 arbeidsplasser for Viken, samt utleieareal for ca. 300 ytterligere arbeidsplasser. Endelig antall vil bli fastsatt i den videre utvikling av prosjektet. Overordnet romprogram viser foreløpig en ramme for Vikens arealer på cirka 18 200 kvm BTA. 

• Det skal planlegges for garasje i to plan. Foreløpig skal det dimensjoneres for til sammen 150 parkeringsplasser. Det vurderes at det er sannsynlighet for forurenset grunn på tiltaksområdet. Det skal derfor gjennomføres en miljøteknisk grunnundersøkelse.

• Bygget bør ha en miljøprofil som er attraktiv i utleiemarkedet. Det tas foreløpig sikte på miljøsertifisering BREEAM Excellent, og miljøvennlige og gjenbrukbare materialer og løsninger. Grønne tak, beplantning mv. vil bli vurdert i den videre prosjekteringen.

• Tekniske anlegg må tilpasses med tanke på behovsstyring av lys, varme og ventilasjon. Det leveres både fjernvarme og fjernkjøling til næringsbygg i Sandvika. Bygget forutsettes oppvarmet med vannbårent anlegg med unntak av garderober med dusjfasiliteter.

• Normalt installeres lavtemperatur varmeanlegg for tilpassing til fleksible energiløsninger, som styres i sekvens med komfortkjøling. Vurdering av andre løsninger, slik som energibrønner med sesonglagring, solceller og solfangere vil bli vurdert gjennom arbeidet med miljøsertifiseringen.

Søknadsfrist: 5. januar 2021
Antatt byggestart: august 2021
Verdi: 220-250 millioner kroner

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Viken fylkeskommune

Situasjonsplan: Jostein Rønsen Arkitekter AS

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår