- Viktig med fortgang i klargjorte prosjekter

 
- Viktig med fortgang i klargjorte prosjekterBildet: - Vi må ikke glemme at det i forbindelse med regionreformen allerede fra før av er et stort etterslep, sier Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i TSF. Foto: TSF
Trafikksikkerhetsforeningen (TSF) er glad for tiltakspakken som ble lagt fram av Stortinget tirsdag den 31. mars, men påpeker et allerede stort prosjektetterslep.

- Det er positivt at Stortinget bruker vegsektoren til å framskynde tiltak og skape ny aktivitet. Men vi må ikke glemme at det i forbindelse med regionreformen allerede fra før av er et stort etterslep. Mange har allerede merket den akutte krisen som forårsakes av koronapandemien, og det er viktig at det løftes fram tiltak som allerede er vedtatt og som uansett skal gjennomføres, sier Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i TSF, i en pressemelding.

- Vi har store etterslep i vedlikehold av både riks- og fylkesveier. Mye av dette er planlagt tatt igjen over en forholdvis lang periode. Nå bør disse planene forseres, fortsetter Tangstad-Holdal.

For å unngå en bølge av permitteringer påpeker Tangstad-Holdal at fylker og kommuner bør få tydelige garantier for at de får overført midler øremerket til prosjekter som kan komme raskt ut. Og det er viktig at Samferdselsdepartementet raskt gir Statens Vegvesen klarsignal.

- TSF gjennomfører ukentlige undersøkelse for å se hvordan den pågående pandemien påvirker medlemsbedriftene. Når regjeringen i dagene fremover jobber med detaljene for fremtidige krisepakker, har vi forventninger til at regjeringen leverer kraftfulle tiltak som bidrar til å lette den økonomiske byrden for våre medlemmer fremover, sier Tangstad-Holdal.

- Mange av TSFs medlemsbedrifter merker en nedgang i antall ordre. Vi er på et tidlig stadium, så dette kan selvsagt endre seg. I uke 13 hadde 71 prosent av bedriftene allerede gjennomført permitteringer som følge av problemer knyttet til koronapandamien, og i løpet av de 14 neste dagene vil så mange som 100% ha gjennomført permitteringer. 71,4 prosent av bedriftene svarer at kunder har varslet om forsinkelser eller kanselleringer av oppdrag som følge av koronapandamien, og 57 prosent av bedriftene har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer av oppdrag som følge av koronapandamien, sier han.

TSF roser regjeringen for tidligere krisepakker som innebærer at staten dekker en andel av de faste kostnadene for bedrifter som har betydelig nedgang i omsetningen på grunn av koronasituasjonen. TSF forventer at også følgende tiltak vurderes:

• Lettelser i arbeidsgiveravgiften: 2. og 3. termin bør frafalles i sin helhet
• Frafall av eiendomsskatt i første halvår, kompensert av staten
• Større fleksibilitet i sine selvpålagte karanteneregler vedtatt av kommuner og regioner.

- Medlemmene i TSF sørger for at våre trafikkmiljø kan fungere og utvikle seg videre på en trafikksikker måte. TSF er en forening for blant annet produsenter og entreprenører innen trafikksikring som er med å trygge trafikkmiljøene over hele landet i tråd med Stortingets vedtatte nullvisjon, avslutter Tangstad-Holdal.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår