Viktig milepæl for ny flyplass i Rana

 
Viktig milepæl for ny flyplass i RanaBildet: Fra venstre: Henrik Johansen, Adm.Dir. i PLU; Thorgeir Landevaag, Avinor; Ole Kolstad, styreleder i PLU; Geir Waage, ordfører i Rana; Anita Sollie, varaordfører i Rana. Foto: Avinor
Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for drift av Mo i Rana lufthavn.

Torsdag 19. mai fattet Samferdselsdepartementet vedtak om at Avinor AS gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn. Konsesjonen har en varighet på 20 år. Vedtaket er fattet etter en grundig helhetsvurdering, hvor blant annet flysikkerhet, miljø og regional utvikling og bosetting inngikk.

- Konsesjonsvedtaket fra Samferdselsdepartementet er en viktig milepæl. Vedtaket betyr at Avinor kan fortsette prosjektet i henhold til fremdriftsplanen, og at anleggsarbeidet ved nye Mo i Rana lufthavn kan starte. Vi er glade for at Samferdselsdepartementet viser tillit til oss, samtidig som det gir oss et formelt klarsignal om å kunne gå videre med byggingen, sier konserndirektør, Thorgeir Landevaag, i Avinor.

LES OGSÅ: Nå skal Norges nye storflyplass rigges

Med det ferske konsesjonsvedtaket til grunn, ligger alt til rette for at anleggsstart starte allerede etter sommerferien i år.

- For oss lokalt har det vært klart allerede siden Avinors forprosjektet for ny, stor flyplass på Helgeland ble gjennomført i 2014/ 2015, at alle forhold for å få konsesjon er ivaretatt på en tilfredsstillende måte, sier Ole Kolstad som er styreleder i Polarsirkelen Lufthavnutvikling. Henrik Johansen, adm.dir. i Polarsirkelen Lufthavnutvikling tilføyer at selskapet er veldig tilfreds med at Avinor har fullført arbeidet overfor Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet, og at konsesjon nå er gitt for igangsetting av anleggsarbeidet.

- Dette er en viktig milepæl som viser at Avinor jobber meget godt med gjennomføringen av ny flyplass i Mo i Rana, for Helgeland. Nå er vi et skritt nærmere at vår region får et flyplasstilbud på lik linje med resten av landet, Geir Waage, ordfører i Rana kommune

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave