Viktige vegvalg på Arctic Entrepreneur

 
Viktige vegvalg på Arctic EntrepreneurBildet: Administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund, Trond Johannesen, kan nok en gang ønske anleggs-, avfalls- og VA-bransjen velkommen til fagdager på Gardermoen. Foto: Odd Borgestrand.
Når Arctic Entrepreneur 2017 åpner dørene på The Qube ved Gardermoen tirsdag, er det infrastruktur og økt konkurranse fra utenlandske entreprenører som får hovedfokuset. Mange entreprenører er spent på hvilket budskap samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil legge fram.

Av Odd Borgestrand

Arctic Entrepreneur er anleggsbransjens viktigste møteplass, og 122 utstillere fra ulike bransjer har rigget seg til for å etablere god kundekontakt.

1.200 personer er registrert inn som deltakere på årets treff, og det blir garantert stinn brakke når samferdselsministeren holder sitt innledningsforedrag om Regjeringens videre satsing på infrastruktur - størrelsen på kontraktene, økt konkurranse fra utenlandske entreprenører og arbeidet mot arbeidslivskriminalitet.

Anleggsbransjen møter utfordringer
Deretter vil vegdirektør Terje Moe Gustavsen følge opp med det han mener er de største utfordringene i anleggsbransjen. Dag Terje Andersen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, gruppeleder i Arbeids- og sosialkomiteen, vil ta for seg det høye aktivitetstrykket i anlegg. Han vil svare på hvordan kan yrkesutdanning og rekruttering av fagarbeidere til anleggsbransjen kan forbygge sosial dumping og arbeidslivskriminalitet?

Suksesshistorier eller utfordringer
Etter lunch og utstillingsvandring er det Rolf Røtnes, fagdirektør i Samfunnsøkonomisk Analyse AS, som tar for seg produktivitetsutviklingen i anlegg, og spørsmålet her er om det blir en presentasjon av suksesshistorier eller utviklingstrekk med en rekke mangler og utfordringer.

En rekke entreprenører har den siste tiden klaget over mangel på samhandling mellom entreprenører, rådgivere og byggherrer. Nå kommer dette opp som eget debatt-tema under Arctic Entrepreneur.

Jan Eirik Henning, sjefingeniør i Statens vegvesen og Cato Aurstad, driftsdirektør i KA. Aurstad AS vil ta den debatten for åpen mikrofon.

Vann og avløpsdagen
Som vanlig er det Eli Kari Gjengedal, værsjef i TV2 som leder vann- og avløpsseminaret på onsdag. Først ut blant foredragsholderne er Bård Hoksrud, Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, som tar for seg sektorloven for vann og avløp. Prosjektleder Trond Andersen i Norsk Vann vil deretter orientere om endringene i ADK-ordningen og assisterende direktør i Norsk Vann, Ynge Wold, vil oppdatere deltakerne om andre aktuelle nyheter fra Norsk Vann.

Næringspolitisk rådgiver i MEF, Tore A. Larsen, vil bidra med MEFs innfallsvinkel til VA-politikken i Norge, før Gisle Halvorsen, seniorrådgiver i Multiconsult, retter et kritisk blikk mot egen bransje. Er det fortsatt klipp og lim som dominerer rådgiverbransjen?

Arnt Olav Holm fra Vestfold Vann og RIN er en av landets mest erfarne lekkasjesøkere, og han vil holde foredrag om «lekkasjesøkerens utfordringer i dag og i framtida».

Etter lunch blir det også en rekke faglige foredrag. Først ut er Finn N. Bangsund, fagsjef i Maskinentreprenørenes Forbund, som tar for seg Sentral Godkjennings framtid. Deretter følger Rolf Aafoskaas, daglig leder i Rolfs Graving og Planering AS og Thomas Kollerød, advokat i MEF opp med temaet «Totalprosjekter».

Ole Jørgen Johansen, distriktssjef VA i Pipelife Norge AS, har fått i oppgave å snakke om «godkjente og ikke godkjente rør», mens Halvard Kierulf, sjefsingeniør i Trondheim kommune, har fått æren av å runde av fagdagen med oppsummering av MeTroVann-prosjektet i Trondheim.

Det er lagt inn flere gode pauser med utstillingsvandring, slik at deltakere på konferansen skal få med seg både foredrag og utstillingene.

Sosiale arrangementer
I tillegg til et allsidig faglig program arrangeres det sosial sammenkomst på kvelden. I år er det Lill Skåber som sørger for underholdningen på Vinterfesten sammen med gruppa Solfa. Under brakkemiddagen på onsdag kveld er det artisten og vinner av båtsportens formel 1-race, Marit Strømøy som skal underholde både på brakkemiddagen og etter middag.

Byggfakta følger konferansen

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår