Vil forandre adferdsmønstre

 
Vil forandre adferdsmønstreBli inspirert til å tenke bærekraftig på Building Green i Oslo.
På møtestedet Building Green Blant skal Mali Hole Skogen, direktør i OREEC, lede en samtale om «klimasmarte bygg og områder». OREC vil øke innovasjonstakten, forretningsmulighetene og verdiskapningen.

Den 18. oktober kl. 11.45 har du muligheten til å få med deg samtalen «klimasmarte bygg og områder» på Central Stage under årets Building Green i Oslo. Samtalen blir ledet av Mali Hole Skogen, direktør i OREEC (Oslo Renewable Energy and Environment Cluster). OREEC er en nettverksorganisasjon innen fornybar energi og miljø i Osloregionen. Formålet deres er å øke innovasjonstakten, forretningsmuligheter og verdiskapningen for deltakerne. Mali Hole Skogen ser frem til en samtale som gir publikum den nyeste kunnskapen innen klimasmarte bygg og områder, levert fra forskning og næringsaktører.

Det er mulig å forhåndsregistrere seg til Building Green i Oslo for å sikre en plass. Building Green foregår over to dager på Gamle Museet, fra den 17. – 18. oktober.

Belyse bredden i klimasmarte bygg og områder

Sammen med Hole Skogen deltar tre pionerer innen klimasmart byggeri og utvikling: Inger Andresen, fra fakultetet for arkitektur og design på NTNU, Ole Jakob Sørdalen, Chief innovation officer i Pixii AS, og Cecilie Jonssen, administrerende direktør i Solcellespesialisten. Her vil de diskutere nullutslipp i boligområder, energistyring- og lagring, og bruken av solenergi. Mali Hole Skogen sier i en pressemelding at hun ser frem til en samtale som vil belyse bredden i temaet klimasmarte bygg og områder, og forteller at publikum kan se frem til å høre mer om:

- Et skifte fra nullutslipp på enkeltbygninger til områder, og hvilke gevinster som ligger i dette. Det vil også diskuteres hvordan teknologi og solenergi bidrar til å løse klimautfordringer. Veksten i norsk solenergi er et godt eksempel på endringer som er på gang. 

Flere pilotprosjekter

Professor, Inger Andresen, gleder seg til å delta på Building Green og forteller at publikum kan se frem til at det blir delt erfaringer fra norsk forskning og teknologi.

- Det er mye som skjer innenfor dette området. Det er for eksempel flere pilotprosjekter innenfor det norske forskningssenteret Zero Emission Neighbourhoods som jeg vil fortelle mer om på Building Green.

Bygg-, anleggs- og eiendomssektoren bruker nær 40 prosent av verdens ressurser. Omkring 36 prosent av klimagassutslippene globalt kan skrives tilbake til sektoren. Derfor er det derfor viktig for OREEC å bidra til flere klimasmarte løsninger innenfor bransjen, forklarer Mali Hole Skogen.  

- Norge er ledende på mange områder, både teknologisk og innenfor digitalisering, men vi har ikke så langt klart å utnytte dette til å skape en ny klimasmart næring.

- Det er mange spennende pilotprosjekter i Norge. Nå handler det bare om å alminneliggjøre disse løsningene, så vi får med så mange som mulig for å jobbe mot en grønnere fremtid, forteller Mali Hole Skogen.

Fakta om Building Green Oslo 2018

· Møtestedet ble startet opp i 2011, og holdes årlig i Aarhus og København.

· For aller første gang holdes Building Green Oslo i Norge på det Gamle Museet, Dronningens gate 4 i Oslo sentrum, den 17. oktober og 18. oktober 2018.

· Møtestedet sikrer et unikt møtested for bygge- og arkitekturbransjen, hvor misjonen er å belyse viktigheten av bærekraftig bygging og tenking.

· Building Green er både en utstilling av bærekraftige produkter og løsninger, samt en plattform for kunnskapsdeling og idémyldring mellom de besøkende og utstillerne, og med både nasjonale og internasjonale foredragsholdere, relevante debatter, og mye mer.

· For å sikre at hele bransjen kommer i tale har de startet opp flere samarbeid, blant andre med nettverksorganisasjonen OREEC, eiendomsforvalter Omsorgsbygg og miljøstiftelsen Bellona.

· Programmet til Building Green i Oslo er mulig å se på arrangementets hjemmeside: http://buildinggreen.eu/oslo/program2018/

Det er gratis å forhåndspåmelde seg som besøkende på: https://my.eventbuizz.com/event/building-green-oslo-2018/detail/free/sub_registration#get_register

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår