– Vil ha folk «med god kjernemuskulatur»

 
– Vil ha folk «med god kjernemuskulatur»Bildet: Line Cecilie Jakobsen, ny HR-direktør i Schneider Electric Norge
Schneider Electric Norge sin nye HR-direktør, Line Cecilie Jakobsen, henter inspirasjon til jobben fra sin hobby som treningsinstruktør.

– Det som motiverte meg til å si ja til rollen som HR direktør var at Schneider Electric er en arbeidsgiver som tar bærekraft på alvor og investerer fem prosent av omsetningen i forskning og utvikling for å hjelpe samfunnet med å dekarbonisere, sier Line Cecilie Jakobsen, fersk HR-direktør i Schneider Electric Norge. 

Jakobsen har i seks år jobbet i Schneider Electric som HR Business Partner. Hun tar over for Henrik Holck Clausen. 

– Henrik har gitt både Schneider Electric Norge og meg et fantastisk utgangspunkt for veien videre. Jeg ønsker å videreføre hans arbeid med mangfold i organisasjonen sammen med administrerende direktør Karoline Nystrøm og resten av ledelsen, sier Jakobsen.

Hva betyr å skape en grønn sjel?

Schneider Electric ble tidligere i 2021 kåret til verdens mest bærekraftige selskap av anerkjente Global 100 Index. Jakobsen trekker frem noen nøkkelpunkter for at organisasjonen skal videreutvikle sitt «grønne DNA». 

– En god organisasjon er en lærende organisasjon som hele tiden søker endring til bedre, og som våger å tenke nytt og disruptivt. Fokus på innovasjon gjennom digitalisering, individuell drivkraft, inkludering og kulturmangfold er svært viktige faktorer for å skape en «grønn sjel», og ikke minst et bevisst forhold til egen samfunnsrolle. Dette gleder jeg meg til å fortsette å jobbe med her i Schneider Electric, sier Jakobsen. 

– Bærekraft er det store temaet i dagens verden, spesielt etter at «kode rød» for menneskeheten ble varslet i forbindelse med publiseringen av den siste rapporten fra FNs klimapanel. For oss i teknologibransjen gjenspeiler dette seg i fokuset på digitalisering. På et menneskelig plan et det snakk om å ha et «growth-mindset» ved å utfordre seg selv hele tiden, være nysgjerrige og «brenne» for å dele kompetanse med hverandre og med kundene. Jeg ser på meg selv som en tilrettelegger for at dette skal kjennetegne Schneider electric, sier Jakobsen.

Henter inspirasjon fra treningsstudioet

I tillegg til å være nybakt HR-direktør, jobber Jakobsen også som sykkelinstruktør. Hun liker å bruke inspirasjon og gjerne idrettsmetaforer i det daglige for å bedre beskrive hva som kreves av et teknologiselskap for å utvikle seg. 

– For å fremme innovasjon og danne grunnlaget til fleksibilitet internt i bedriften, er det viktig med en agil måte å tenke og handle på: det kaller jeg en godt utviklet «kjernemuskulatur». Jeg bruker denne metaforen for å beskrive folk som trives med endring og som forstår behovet for å lære og utvikle seg i takt med teknologiens utvikling. Mennesker som tør å ikke satse på det perfekte, men kan – ved å ta et skritt av gangen – forbedre seg hver dag, med den grønne strategien vår som  ledestjerne. Vi ønsker mennesker som liker å evaluere egen innsats mot resultater, uten å være redde for å feile. Og spesielt viktig er at de med raushet deler det de har lært med sine team. Sist, men ikke minst, gjelder det også å holde en sunn balanse mellom jobb og fritid, sier hun. 

Mangfoldig ledelse

Karoline Nystrøm, administrerende direktør i Schneider Electric Norge, gleder seg stort over ansettelsen av Line Cecilie Jakobsen og en mangfoldig toppledelse i Schneider Electric Norge, som nå teller fire kvinner og seks menn.

– Line har et «grønt» hjerte på alle måter, og vil være en viktig ressurs i den videre utviklingen av organisasjonen. En bærekraftig fremtid handler om nytenkning, hvilket oppnås lettere gjennom likestilling og åpenhet, sier Nystrøm. 

Fakta Line Cecilie Jakobsen:

• Tiltrådte som ny HR-direktør i Schneider Electric Norge i juli 2021 

• 48 år, fra Tromsø

• Bosatt i Drøbak, er gift og har to barn på 12 og 13 år. 

Toppledelsen i SE Norge består nå følgende personer;

• Karoline Nystrøm, CEO

• Line Jakobsen, HR direktør

• Sowmya Swaminathan, CFO 

• Anna Håkansson, VP Operations/CS&Q

• Jonas Normann, VP Marketing & Sustainability

• Kjetil Kaldestad, VP Home & Distribution og Power Products

• Nariman Fakhraee, VP Digital Energy

• Yngvar Ødegaard, VP Industrial Automation

• Ronny Micaelsen, VP Power Systems

• Arild Bjørkedal, VP Secure Power

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave