Vil ha ufaglærte inn i fjernvarmebransjen

 
Vil ha ufaglærte inn i fjernvarmebransjenIllustrasjonsbilde: Getty Images
DANMARK: Danske arbeidsgivere, fagforeninger og jobb- og kurssentre har nå inngått et samarbeid rettet mot arbeidsledige ufaglærte, slik at de kan bidra som sveisere ved fjernvarmeutbygginger.

Av Bjørn Laberg

Prisen på russisk til oppvarming stiger, og det er noe som har satt press på danskenes økonomi for hver dag som går. Men for å kunne få fart på fjernvarmeutbyggingen, trengs det flere hender. Derfor har Tekniq Arbejdsgiverne, Dansk Metal, Blik & Rørarbejderforbundet, Green Skills, Jobcentre og Rybners Kursuscenter i Esbjerg nå inngått et samarbeid rettet mot arbeidsledige ufaglærte som kan læres opp til blant annet sveiseoppdrag på fjernvarmenettet, melder dagensbyggeri.dk

– Slik situasjonen er akkurat nå, kommer vi til å mangle et stort antall fagpersoner når fjernvarmenettet skal bygges ut den kommende tiden. Samtidig er det mange ufaglærte i Danmark som med et kvalifikasjonskurs kan rustes til å ta denne oppgaven, sier Johnny Kristensen, sjefskonsulent i Tekniq Arbejdsgiverne.

- Det første teamet med ufaglærte har allerede startet kurset, som i første omgang skal tilbys i Sønderjylland. Ambisjonen er at satsingen kan utvides til hele landet, slik at vi kan få enda flere ufaglærte kvalifisert etter anbefaling fra jobbsentralene, håper Johnny Kristensen.

- Målet med kvalifiseringskurset er både å gjøre de arbeidsledige interessert i denne type arbeid i bransjen, eller å motivere dem til å gå veien om ungdoms- eller voksenopplæring, sier Kristensen avslutningsvis.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave