Vil øke informasjonsflyten i byggeprosjekter

 
Vil øke informasjonsflyten i byggeprosjekterBildet: Magnus Nilsen, CEO i Sparkel
Manglende kontroll på mengder, kostnader og miljøfotavtrykk i byggeprosjekter er et av utfordringene Sparkel ønsker å løse, nå blir de medlem av buildingSMART Norge for å øke samarbeidet i bransjen.

- Vi er veldig glade for å få med oss Sparkel inn i nettverket, de løser et reelt problem hvor potensialet for å øke informasjonsflyten i prosjekter er stor, sier Alessia Bellini, Fagnettverk- og bærekraftsjef i buildingSMART Norge i en pressemelding.

Sparkel utvikler neste generasjons data-drevne plattform for ressursstyring i byggeprosjekter. Sparkel tar på seg å løse entreprenørenes utfordringer knyttet til manglende kontroll på mengder, kostnader og miljøfotavtrykk i byggeprosjekter ved å knytte det prosjekterte materialet tett opp til kalkylen og prosjektgjennomføringen.

- Mengder blir automatisk generert fra BIM-modellene og informasjon om prosjektets ressurser forblir organisert og strukturert i plattformen, som da kan benyttes til analyse om kostnader, miljøfotavtrykk og avfall, forteller Magnus Nilsen, CEO i Sparkel.

-Sparkel ble med i buildingSMART fordi vi har sett hvor viktig rolle de har spilt for standardisering og innovasjon i byggenæringen allerede, og fordi vi tror vi kan bidra positivt til den videre utviklingen gjennom deres samarbeidsmodell, sier Nilsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave