Vil snu alt på hodet

 
Vil snu alt på hodetBildet: Kari Sandberg
Digitaiserings-bølgen som nå skyller over byggenæringen vil forandre din hverdag dyptpløyende og varig.

Vil du vite hvordan disse endringene kan forenkle, effektivisere og gjøre din virksomhet mer lønnsom? Da bør du ta turen til EBAs seminar 12. mai, hvor hodene bak dagens - og morgendagens - skarpeste digitale redskaper og formater, vil gi deg en solid forståelse for hvordan du kan bli på lag med fremtiden og utnytte mulighetene som allerede ligger der, FØR de blir tredd nedover ørene din i form av bastante krav fra myndigheter og byggherrer.

Om ti år vil forretningsstrukturene i byggenæringen slik vi kjenner dem, ha gjennomgått en revolusjonerende utvikling. De åpne formatene for digital 3D-modellering (BIM) av bygg gir oss muligheten til å håndtere alle de små og store bestanddelene de består av på en helt ny og dypere måte. Eksisterende verktøy kan allerede i dag sørge for overlevering av for eksempel: dokumentasjon i henhold til respektive regelverk, produkt-egenskaper, subsitutt-forslag, manualer, miljødata og tekniske egenskaper, direkte fra produsentene og ut til alle involverte som måtte ha tilgang og nytte på ulike nivåer og faser i det respektive prosjektet. Tilgang på ALL informasjon, levert hvor som helst til enhver tid, vil forandre alt.

– I dag har vi for eksempel digitale redskap som «vet» hva som er montert og hvem som monterte det, og som alltid holder styr på all dokumentasjon knyttet til hver bidige lille bestanddel. Denne typen verktøy er selvfølgelig svært nyttig for enhver byggherre og eier. Ikke bare under prosjektering og bygging, men også i driftsfasen. Av den grunn er det bare et spørsmål om tid før denne teknologien blir et krav, sier administrerende direktør Kari Sandberg i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA)

Ikke stå igjen på perrongen når toget går
Dersom du skal henge med inn i fremtiden, er tiden nå inne for å ta redskapene og løsningene i bruk. Internasjonal konkurransevridning gjennom bruk av eksisterende teknologi, påvirker allerede den enkeltes konkurransekraft på en rekke felt. I vår nære fremtid vil denne vridningen gjelde alle. Om den skal påvirke deg i positiv eller negativ retning, er bare opp til deg.

– Digitaliseringen revolusjonerer allerede måten byggenæringen kommuniserer og jobber på, men ikke alle har skjønt hva dette betyr for den enkelte i praksis. Den 12.mai vil vi derfor gjerne presentere noen av de ytterst oppegående og brukervennlige, digitale redskapene og løsningene som faktisk eksisterer allerede. Fremtiden er her, nå er det opp til deg om du skal hive deg med, eller stå igjen på perrongen når toget suser videre, avslutter Sandberg.


 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår