Vink farvel til faresymbolene på byggeplassen

 
Vink farvel til faresymbolene på byggeplassen
Som den første på markedet er forankringsmørtelen FIS V Zero fra fischer fremstilt helt uten peroksider og andre kjemikalier som krever særlige hensyn. Dermed trenger ikke håndverkeren å bekymre seg om hverken faresymboler, sikkerhetsdatablad eller sortering av de tomme beholderne med farlig avfall. Samtidig kan både håndverkere og brukere av det ferdige bygget dra nytte av Svanemerkets bidrag til et sunt inneklima.

Det er ingen tvil om at kravene til alt fra inneklima til konstruksjonens miljøavtrykk vil fortsette å øke.   

FIS V Zero er utviklet med fokus på å gjøre håndverkeren i stand til å levere høy kvalitet, samtidig som det tas hensyn til både mennesker og miljø. 


 Høy kvalitet – med mennesker og miljø i sentrum
Mørtelen er godkjent for bruk i risset og rissfri betong samt murverk.

Mørtelen kan blant annet brukes til vanlige oppgaver som å feste parabolantenner, rekkverk, stålkonstruksjoner, kabelbrett og rør samt balkongbrystninger.

Den kan også anvendes helt ned til -15 grader C, dvs. -10 grader C i henhold til ETA, og herder selv i vannfylte hull. I tillegg er den branngodkjent i henhold til R120 -standarden.

FIS V Zero tilfredsstiller krav iht. BREEAM.

Sunt inneklima for både sluttbrukere og utførende
At den nye forankringsmørtelen leveres helt uten faresymboler eller sikkerhetsdatablad betyr ikke at håndverkeren må se langt etter dokumentasjonen. ETA -sertifisering, DoP, branndokumentasjon m.m. er tilgjengelig for nedlasting på fischer sin hjemmeside.

I tillegg er FIS V Zero sertifisert med både Svanemerket, A+ og Eurofins gull for sin inneklimakvalitet, som betyr at den oppfyller noen av Europas høyeste krav til innendørs utslipp. Forankringsmørtelen er også merket med den svenske Byggvarubedömningen og SundaHus samt oppført i den strengeste kategorien av kjemiske produkter i det svenske BASTA / BETA -registeret, som blant annet eies av IVL Svenska Miljöinstitutet.

Det blir lettere for håndverkerne å opprettholde et sunt arbeidsmiljø når det ikke slippes ut unødvendig kjemikalier eller klimagasser til omgivelsene. Samtidig blir det enklere å bidra til et grønnere byggprosjekt uten å kreve mange endringer i måten du jobber på.

Fordeler:

  • FIS V Zero inneholder ingen farlige stoffer med krav til merking som for eksempel dibenzoylperoksid, som er klassifisert som sensibiliserende, irriterende for øynene og miljøfarlig.
  • FIS V ZERO er SVANEMERKET.
  • Innholdet i FIS V ZERO garanterer sikker installasjon, er miljøvennlig og brukervennlig og gir en maksimal applikasjon.
  • Injeksjonsmørtelen er godkjent for forankring i betong og mur, for ettermontering av armeringsjern og for vannfylte borehull.
  • Installasjonstemperatur fra -10 til 40 grader muliggjør installasjon hele året.
  • Brukte patroner kan kastes miljøvennlig i restavfallet og unngår dermed kostnadskrevende farlig avfall.
  • FIS V ZERO kan transporteres uten restriksjoner, noe som forenkler transport og reduserer kostnader

Applikasjoner
Les mer om FIS V Zero her
 

 

Vår hjemmeside

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår