Wienerberger introduserer LESS

 
Wienerberger introduserer LESSLESS-mursteinen.
I Norden introduserer Wienerberger nå «LESS» på markedet. Dette er en miljøvennlig bløtstrøken teglstein som reduserer både CO2-avtrykket og råvareforbruket med tosifrede prosentsatser, ifølge produsenten.

Roar Kjos, Country Manager hos Wienerberger i Norge, forklarer hva som gjør LESS mer miljøvennlig enn alternative bløtstrøkne murstein:

– LESS har nøyaktig samme uttrykk, kvalitet og mål som tradisjonelle, bløtstrøkne teglstein. Men som det eneste bløtstrøkne teglproduktet er LESS designet med tre hull i midten. Det bidrar til å redusere råvareforbruket med 10 prosent, samtidig som CO2-utslippet reduseres med 20 prosent. Det er nemlig mindre materiale som nå skal tørkes og brennes. Samtidig veier steinen mindre, og er derfor enklere å transportere og håndtere. Det bidrar også til et bedre arbeidsmiljø for mureren, sier Roar Kjos i en pressemelding.

Eksempel på eksisterende mur som kunne vært satt opp med LESS-tegl.

– Nå gleder vi oss til å introdusere LESS i det norske markedet. Vi har tro på at produktet vil legge grunnsteinen for en ny og mer miljøvennlig måte å bygge med teglstein. Lavere vekt, lavere energi og CO2 utslipp, lavere råvareforbruk samt bedre arbeidsmiljø er viktige parametere i fremtiden for Norsk byggenæring og Wienerberger med tanke på bærekraft og sirkulær økonomi.

Lanseringen av den nye tegltypen er det første viktige steget i Wienerbergers reise mot en CO2-nøytral produksjon. Og det har ikke vært behov for store tekniske endringer i produksjonen, selv om LESS genererer 20 prosent mindre CO2 enn tradisjonell produksjon av bløtstrøken tegl. Andreas Christensen, Managing Director Operations hos Wienerberger i Norden, forklarer:

– Vi har arbeidet med løsningen i flere år. Det er nemlig vanskelig å lage hull i denne typen tegl uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Og nå har vi klart det, og både produksjonsprosessen og produksjonsapparatet er stort sett det samme som med tradisjonelle tegl. Derfor var det enkelt for oss å iverksette den nye metoden på alle produksjonslinjene. Vi er allerede i gang på vårt danske teglverk Petersminde Teglværk, og de andre følger etter i de kommende månedene.

Eksempel på eksisterende mur som kunne vært satt opp med LESS-tegl.

– Den raske omstillingen betyr også at Wienerberger i Norden for eksempel kan lage kundespesifikke løsninger, og snart tilbyr de samtlige bløtstrøkne murstein i en LESS-versjon som produseres i Norden. Dermed har LESS potensiale til å bli den nye standarden for bløtstrøken tegl allerede innen 2021, dersom det er interesse fra markedet, avslutter Andreas Christensen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår