Xella leverer materialer til Horisont park

 
Xella leverer materialer til Horisont parkBildet: Horisont Park i Molde. Illustrasjon: Lillebjørn Utvikling AS
Byggingen av boligprosjektet Horisont Park i Molde er i full gang, og denne uka begynner Xella å levere store deler av materialene til råbygget.

Råbygget fra Xella skal bidra til høy standard på boligene, med gode varme- og fuktregulerende egenskaper. Med havutsikt over Molde Panorama sine 222 fjelltopper, blir Horisont park et attraktivt og eksklusivt boligkonsept for byen. 

Byggingen av det nye boligkonseptet, Horisont park, er plassert sentralt i området Lillevika vest i Molde, hvor beboerne får utsikt over Moldefjorden. Horisont Park vil bestå av totalt 20 leiligheter fordelt på 3 bygninger (A, B, C). Boligkonseptet eies av eiendomsutvikler Lillebjørn Utvikling AS, med Rask Bygg AS som entreprenør. 

Denne uka begynner Xella å levere materialer til bygg A, som skal være ferdig i august 2022. 

Gode tilbakemeldinger

Eiendomsutvikler Lasse Moen fra Lillebjørn Utvikling AS har god erfaring med Ytong-materialer fra tidligere, og mener at materialene bidrar til høy boligstandard.

- Samarbeidet med Xella begynte for fire år siden da vi satt opp en firemannsbolig i ren Ytong porebetong. Beboerne har vært veldig fornøyde, og vi har fått gode tilbakemeldinger på bygget. Derfor ønsket vi å bygge Horisont Park i samme materialer, bare i en enda større skala. Både utvendige og innvendige Ytong-vegger fremstår som et eksklusivt materiale, og gir det utseende og designet som vi ønsker. Horisont Park skal bli et boligkonsept med høy standard og gode løsninger, sier Lasse Moen i en pressemelding.  

- Det er stas å levere store deler av spekteret til Horisont Park. Vi kommer til å levere alt fra fasademateriale med Ytong utvendige vegger og fasadepuss, til innvendige vegger, dekker, isolasjonsplater og lydvegger, forteller Thom-Erik Pape, daglig leder i Xella Norge. 

Fukt- og kondensregulerende

Eiendomsutvikleren legger vekt på at materialene fra Xella er motstandsdyktige mot både sopp og råte, som bidrar til å gi sunne boliger med lang holdbarhet. Moen er spesielt fornøyd med hvordan materialene fra Xella oppleves om sommeren og vinteren. 

- Om sommeren holdes varmen ute, mens om vinteren har porebetongen varmeisolerende egenskaper. Ytong er også fukt og kondensregulerende. Dette resulterer i et stabilt og balansert inneklima til enhver årstid, forteller Moen. 

Både eiendomsutvikler og entreprenør har fått god oppfølging fra Xella Norge helt fra prosjekteringsfasen. Moen avslutter: 
- Det gode samarbeidet med Xella Norge har hatt stor betydning for byggeprosjektet. De har høy kompetanse, og vi får god oppfølging og støtte fra daglig leder. Det har vært viktig for oss.  

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave