Yrkesfagelever tilbake på skolebenken

 
Yrkesfagelever tilbake på skolebenkenYrkesfag-elevene er tilbake i utdanning, og det er BNL glad for. Illustrasjonsfoto: Eidsvoll vgs.
Yrkesfagelever som skal ut i lære neste år, har sin første skoledag i dag siden skolene ble stengt 12. mars. – Det er godt at det åpnes opp igjen, slik at alle elevene som er i skoleverket får fullført utdanningen sin, sier Jørgen Leegaard, som er samfunnspolitisk direktør i BNL.

I videregående skoler åpnes det fra 27. april for elever på i yrkesfaglige løp på Vg3 i skole og yrkesfagelever på Vg2.

– Vi står i en unntakstilstand, og skolehverdagen vil nok i lang tid være preget av smitteverntiltak, men vi er glade for at det nå tilrettelegges for at de som skal ut i lære kommer tilbake til skolen, sier Leegaard videre i en pressemelding fra BNL.

BNL mener det er bra at regjeringen har valgt å prioritere elever som er avhengige av verksteder og utstyr de ikke har hjemme for å kunne få gjennomført opplæringen og disse elevene skal også ut i lære.

– Våre bedrifter har stort behov for kvalifiserte fagarbeidere, og bidrar til å holde de store samfunnshjulene i gang, samtidig næringen bidrar til den nasjonale dugnaden mot smittespredning.

Leegaard peker på at vi trenger at de unge som allerede har startet på utdanningen, får mulighet til å fullføre den.

– BNLs budskap til yrkesfagelevene er at vi trenger deg som snart skal ut i lære til å lære mest mulig på skolen, før du skal ut i en bedrift og hjelpe landet med å holde hjulene i gang. Og vi trenger både gutter og jenter, som kan være med å bidra og bygge landet over en lang periode, avslutter Leegaard.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår