ZENISK med beste lyskonsept

 
ZENISK  med beste lyskonseptIllustrasjon lyskonsept "Spirit of the Possible
ZENISK gikk av med seieren i den internasjonale idé-konkurransen om beste lyskonsept for UNESCO-arven på Rjukan med sitt bidrag ”Spirit of the possible”.

– Vi har kåret én vinner som tilfredsstilte konkurransevilkårene på en fremragende måte. Det er et gjennomarbeidet konsept som fanger essensen av Rjukan og viser god forståelse for universell utforming og vernetematikk. Dette forslaget vil kunne inspirere lokalt og internasjonalt, sier Are Røysamb, juryleder oppnevnt av Lyskultur.

- Dette er en viktig milepæl for oss som bringer oss ennå et steg nærmere vårt mål om å forvandle norske uterom til attraktive, hyggelige og vakre steder i den lange mørketida, sier sjefsdesigner i ZENISK, Kristin Bredal,

”Spirit of the possible” vil vise hvordan lys kan formidle Rjukans identitet gjennom å forene kulturarven med livskvalitet. De som bor og besøker Rjukan skal oppleve et attraktivt historisk sentrum med atmosfære og opplevelser.

”Spirit of the possible” sin tilnærming er gjennom to kvaliteter: de harde og de myke. De harde kvalitetene er håndgripelige som natur, arkitektur, kraftstasjon, fabrikkanlegg, industrisamfunnet (company town), transportårer, gater. De myke kvalitetene er de uhåndgripelige som selve historien, menneskers liv, opplevelser, fortellinger og aktiviteter.Rjukans rike historie skaper en naturlig og spennende kompleksitet, der inndeling mellom det som er håndgripelig og synlig (natur og by) og det som er uhåndgripelig, eller usynlig (mennesker og historie), er skjebnesvangert sammenvevd.

- Det er første gang i Norge at det holdes en åpen og anonym konkurranse for lysdesign. Med idékonkurransen innen lysdesign og universell utforming ønsker vi å sette idé- og konseptutvikling i lysfaget på dagsorden. Vi ønsker å fremme faget og være med på å legge premissene for samfunnsdebatten innen urban utvikling, med fokus på gode og miljøvennlige arbeids- og bomiljøer i kombinasjon med høy livskvalitet, forklarer daglig leder i Lyskultur, Katia V. Banoun.

En lysfaglig jury har sammen med Norsk industriarbeidermuseum vurdert de innsendte bidragene for industriarven på Rjukan.– Jeg er utrolig positivt overrasket og imponert over det høye nivået på konkurransebidragene, sier direktør ved Norsk industriarbeidermuseum, Runar Lia.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår